Σχολικό βιβλίο Β' Λυκείου Γενικής Παιδείας

Η Φυσική ως επιστήμη έχει στόχο να μελετήσει τα φαινόμενα που συμβαίνουν στη φύση. Στις αρκετές εκατοντάδες χρόνια, που μεσολάβησαν από τις αρχικές προσπάθειες, διατυπώθηκαν προτάσεις, οι οποίες απέκτησαν γενική ισχύ και αποτελούν τους νόμους της.

Η σύγχρονη τεχνολογία βασισμένη στους νόμους της Φυσικής κατάφερε να δημιουργήσει διατάξεις και μηχανές που άλλαξαν ριζικά τη ζωή μας. Από την ανάγκη της κατανόησης αυτών των εφαρμογών αναδεικνύεται και η ανάγκη της μελέτης της Φυσικής.
Η μελέτη της Φυσικής δημιουργεί προβληματισμούς και προσφέρει εξηγήσεις για την εξέλιξη του σύμπαντος. Απ' αυτή τη δυνατότητα η Φυσική αναδεικνύεται παράγοντας γνώσης και φιλοσοφίας, ικανός να βοηθήσει στη διαμόρφωση στάσης ζωής κάθε ανθρώπου.
Σ' αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε, αφ' ενός να παρουσιάσουμε τους νόμους της Φυσικής στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών που τέθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και αφ' ετέρου, να αναδείξουμε τις παραπάνω δυνατότητες της Φυσικής Επιστήμης, στους μαθητές ενός σύγχρονου σχολείου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχολικό βιβλίο της Β' Λυκείου Γενικής Παιδείας για τον μαθητή από εδώ ή να περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο εδώ. Τις λύσεις των ασκήσεων από εδώ.

Το βιβλίο του καθηγητή μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Τον εργαστηριακό οδηγό από εδώ και το τετράδιο των εργαστηριακών ασκήσεων από εδώ.

Όλα τα παραπάνω προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου   digitalschool.minedu.gov.gr για το ψηφιακό σχολειο.

 

Περί πνευματικών δικαιωμάτων

Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του διαχειριστή της. Πως θα μπορούσε άλλωστε μια ιστοσελίδα με περιεχόμενο Φυσικής να αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία κάποιου αν αυτός δεν είναι ο Newton, ο Maxwell, ο Tesla ή κάποια από τις υπόλοιπες μεγάλες μορφές της επιστήμης. Είναι αυτονόητο επομένως πως οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να κάνει χρήση του περιεχομένου της σελίδας με οποιαδήποτε μορφή θεωρεί σωστή.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό στην ιστοσελίδα θα βρείτε και υλικό που έχει αλιευθεί από διάφορες άλλες ιστοσελίδες ελληνικές ή ξένες. Σε κάθε περίπτωση αναφέρεται η πηγή από την οποία βρέθηκε το υλικό χωρίς φυσικά να μπορεί να είναι γνωστό αν αυτό αναδημοσιεύτηκε από κάπου αλλού.

Επίσης είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας φέρει ευθύνη μόνο για το συγκεκριμένο υλικό που αναρτάται από άλλες ιστοσελίδες και όχι για το σύνολο του περιεχομένου αυτών.

Αν κάποιος θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο από οτιδήποτε είναι αναρτημένο σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορεί να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή της και να ζητήσει να αφαιρεθεί το επίμαχο κομμάτι.

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.